Blogg

Kom i gang med løping

Lurer du på hvordan du skal komme i gang med løpetreningen din, du som ikke har løpt noe de siste årene? Da bør du lese videre.
Jeg vil her dele et forslag til hvordan du kommer i gang på en trygg og behagelig måte. Programmet er hentet fra «Løp din egen maraton» og er designet for deg som kommer rett fra sofaen. Det har som mål å gi deg en mestringsfølelse og introduksjon til løping.

Løpedronningen Grete Waitz kaller det for å «gå for å kunne løpe», og det legges opp til 2-3 økter per uke. Hvis du føler at det går fort fort frem så kan du ta en økt om igjen, eller du kan gå et hakk videre hvis du synes det blir for lett. I uke 11 er målet at du skal kunne løpe 30 minutter sammenhengende helt uten pauser, eller med korte gåpauser innimellom.

Dette programmet er kun et forslag og det finnes mange metoder for å komme i gang. Hvis du ønsker et treningsprogram som er personlig tilpasset deg og ditt nivå, kan du gjerne ta kontakt med meg og jeg hjelper deg i gang.

Lykke til!

Uke 1: 22-26 min totalt
Start med å gå 5 min – oppvarming
1 min jogg/1 min gange x 6
3 min nedtrapping
På de neste øktene øker du til 7 og  8 intervaller.

Uke 2: 25 min totalt
Start med å gå 5 min – oppvarming
1 min jogg/1 min gange x 4
2 min jogg/2 min gange x 2
1 min jogg/1 min gange x 2
3 min nedtrapping
På de neste øktene gjentar du dette programmet

Uke 3: 32 min totalt
Start med å gå 5 min – oppvarming3 min jogg/2 min gange x 4
4 min jogg/3 min gange
På de neste øktene gjentar du dette programmet

Uke 4:  33 min totalt
Start med å gå 5 min – oppvarming
5 min jogg/3 min gange7 min jogg/5 min gange
5 min jogg/3 min gange
På de neste øktene gjentar du dette programmet

Uke 5: 34 min totalt
Start med å gå 5 min – oppvarming
4 min jogg/1 min gange x 2
8 min jogg/ 2 min gange
6 min jogg/3 min gange
På de neste øktene gjentar du dette programmet

Uke 6: 39 min totalt
Start med å gå 5 min – oppvarming
7 min jogg/2 min gange x 2
8 min jogg/2 min gange
3 min jogg/3 min gange
På de neste øktene gjentar du dette programmet

Uke 7:  37 min totalt
Start med å gå 5 min – oppvarming
12 min jogg/2 min gange
8 min jogg/1 min gange x 2
På de neste øktene gjentar du dette programmet

Uke 8: 37 min totalt
Start med å gå 5 min – oppvarming
12 min jogg/2 min gange
8 min jogg/1 min gange x2
På de neste øktene gjentar du dette programmet

Uke 9: 40 min totalt

Start med å gå 5 min – oppvarming
15 min jogg/2 min gange
15 min jogg/3 min gange
På de neste øktene gjentar du dette programmet

Uke 10: 40 min totalt
20 min jogg/2 min gange
10 min jogg/3 min gange
På de neste øktene gjentar du dette programmet

Uke 11:
Start med å gå 5 min – oppvarming
30 min jogg
5 min gange